Ny centerleder

04.03.2013

Ny centerleder

Mikkel Thelle bliver ny leder af Dansk Center for Byhistorie.

Den 1. marts tiltrådte historiker Mikkel Thelle som ny leder af Dansk Center for Byhistorie og som adjunkt i byhistorie ved Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet.

Mikkel Thelle kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Nationalmuseets afdeling for Nyere Tid og har derudover netop afleveret sin ph.d.-afhandling ved Københavns Universitet om det offentlige rum i København omkring 1900. Udover museumsarbejdet har Mikkel arbejdet med udstillinger, bl.a. Brede Værk-udstillingerne på Nationalmuseet, og skrevet om byhistorie, industrikultur, museer og digital formidling. Tidligere har han som museumsinspektør arbejdet på Greve Museum med bl.a. forstadshistorie og udstillinger.

Mikkel er tiltrådt d.1. marts. Stillingen som centerleder har i nogen tid været vakant, efter at centrets leder gennem 10 år, Søren Bitsch Christensen, valgte at forlade jobbet for at blive Aarhus’ første stadsarkivar. Udover ledelsen af centret vil Mikkel Thelle desuden bidrage til undervisningen og specialevejledningen på Aarhus Universitet og deltage i arbejdet i købstadsmuseet Den Gamle By.