Masser af Aarhus-historie

08.08.2012

Masser af Aarhus-historie

Ni byvandringer ved Folkeuniversitetet i Aarhus i efteråret.

Folkeuniversitetet i Aarhus sætter i efteråret fokus på byens historie fra vikingetiden til nutiden gennem to undervisningsudbud bestående af i alt ni byvandringer.

Aarhus i 250 år: Fra den 13. september til den 4. oktober fortæller byens stadsarkivar Søren Bitsch Christensen gennem fire byvandringer om Aarhus’ forvandling fra i 1700-tallet at være en mindre købstad, der var gejstligt og administrativt centrum, til i løbet af 1800- og 1900 at blive en industrialiseret by i hastig vækst.

Læs mere her.

Aarhus gennem tiderne: Gennem to byvandringer d. 12. og 19. september fortæller museumsinspektør Connie Jantzen, Den Gamle By, om Aarhus fra vikingetiden over reformationen til 1600- og 1700-tallet. Byvandringerne efterfølges af yderligere to vandringer d. 26. september og 3. oktober, hvor museumsinspektør Søren Tange Rasmussen, Den Gamle By, fortæller om tiden efter voldenes fald i 1851 og om byens fornemme huse og institutioner. Forløbet afsluttes d. 10. oktober af adjunkt Marie Vejrup, Aarhus Universitet, som fortæller om katedraler og baggårde.

Læs mere her.