Helsingør

Helsingør

Jeg leder efter gamle billeder og avisudklip fra Helsingør omkring år 1800-2000. Hvis I ved, hvor jeg kan lede efter det eller ligger inde med det, må I meget gerne skrive til mig email.

Venligst Jannie

Jannie
10. juni 2004

Svar:

Det bedste man kan gøre når man søger billeder og avisudklip fra et bestemt lokalområde, er at gå til det lokalarkiv der dækker det pågældende område. Der kan man også få mere at vide om byen/området af arkivets personale som ofte er ældre frivillige og ulønnede mennesker der ved en masse om netop deres by eller lokalområde - også en del der aldrig er blevet skrevet ned nogen steder.

Man finder det relevante lokalarkiv via www.lokalarkiver.dk hvor man under Arkivvejviser kan finde både adresse og åbningstider.

For Helsingør er det Helsingør Byhistoriske Arkiv man skal henvende sig til: lbm64@helsingor.dk
eller papirpost:

Helsingør Byhistoriske Arkiv,
Helsingør Kommunes Museer,
Hestemøllestræde 1,
3000 Helsingør.

Vil man se bestemte begivenheder omtalt i alle de gamle aviser for et lokalområde skal man derimod til f.eks. avissamlingen på Statsbiblioteket i Århus eller evt. noget tilsvarende på Det Kgl. Bibliotek i København. I hvert fald på Statsbiblioteket men muligvis begge steder findes samtlige danske aviser meget langt tilbage. Men det er bedst hvis man har en ret præcis dato for den begivenhed man søger information om da man ellers kan komme til at gennemgå rigtig mange gamle aviser før man finder den ønskede begivenhed omtalt.

Med venlig hilsen Jan Baltzersen, Forskningsmedarbejder, Dansk Center for Byhistorie

Jan Baltzersen
28. juni 2004

Svar:

Der findes megen god information om Helsingør (Danmark+Sverige) både historisk og op til nutiden. Masser af fine stik, kort, fotos og historier.
www.oresundstid.dk
Det er et dansk-svensk skoleprojekt. Underholdende og hurtigt, men måske ikke strengt videnskabelig.

Alice Rohr
18. oktober 2004

Svar: 

kan i/de ikke send negle om helsingør til mig...

faisal
9. september 2005