Byer, der ender på rup

Byer der ender på rup

I anledning af et bryllup i familien, hvor brudgommen var fra Norge, Var min bordherre også nordmand, 
Jeg blev stillet et spørgsmål om, hvorfor så mange danske byer ender på rup  f.eks Karup - Kastrup -  Endrup - Pederstrup  med flere.
 
Er der en forklaring på det,? jeg ved at mange gamle byer har skiftet navn gennem tiderne.
 
Hilsen Kirstine 
Kirstine3101@hotmail.com

Kirstine
26. august 2008

 

Svar:

Hej.

Så tilfældigt dit spørgsmål og vil fortælle dig det, jeg har fået at vide. Min mor var meget opslugt af stednavne og læste om deres betydninger. Hun har fortalt mig, at navne på -rup, - drup og - trup alle stammer fra gamle ord for "mark" eller "jord" - nemlig torp og terp. Navnet "Møltrup" kunne så tænkes at være "møllerens terp" altså møllerens mark.

venlig hilsen Mette Jakobsen, Viborg


Mette Jakobsen
3. september 2008